Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

Επενδύει στη πράσινη ενέργεια ο Σόρος



Σε επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας, πρόκειται να προχωρήσει ο μεγαλοεπενδυτής κ. Τζορτζ Σόρος, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Γνωστοποίησε, παράλληλα, την πρόθεσή του να συγκροτήσει και χρηματοδοτήσει με 10 δισ. δολάρια ετησίως για 10 χρόνια μια νέα πρωτοβουλία κλιματικής πολιτικής.

"Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα πολιτικό πρόβλημα", δήλωσε ο αμερικανός επενδυτής, σε συνάντησή του με διευθυντικά στελέχη μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Κοπεγχάγη.

"Η επιστήμη είναι σαφής, αυτό που είναι λιγότερο σαφές είναι το κατά πόσον οι ηγέτες, παγκοσμίως, θα επιδείξουν την πολιτική βούληση που απαιτείται για την επίλυση του προβλήματος", υπογράμμισε ο κ. Σόρος.

Τα σχόλιά του κ. Σόρος ήλθαν μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση, την περασμένη Παρασκευή, των συνομιλιών για το κλίμα στη Μπανγκόκ. Οι συνομιλίες αυτές κατέληξαν σε αδιέξοδο, αφενός σχετικά με το μέγεθος των κεφαλαίων που θα τεθούν στη διάθεση των φτωχότερων χωρών για να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και αφετέρου σχετικά με το μέγεθος της μείωσης εκπομπών ρύπων στις πλούσιες χώρες.

Αυστηρά κριτήρια στις επενδύσεις του σε τεχνολογίες καθαρής ενέργειας πρόκειται να θέσει ο κ. Σόρος, διευκρινίζοντας ότι θα αναζητήσει "επικερδείς ευκαιρίες", αλλά θα επιμείνει επίσης "στην πραγματική συμβολή των αυτών των επενδύσεων στην επίλυση του προβλήματος της κλιματικής αλλαγής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου