Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Είμαστε φαβορί για χρεοκοπία μέσα στην επόμενη 5ετία!!!

Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα την προστατεύσουν από τη χρεοκοπία, παρόλο που η τελευταία εξακολουθεί να είναι 25% πιθανή τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση οικονομολόγων που διενήργησε το Reuters.


H έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περίπου 50 οικονομολόγοι, προβλέπει ότι υπάρχει 80% πιθανότητα να καταφύγει η Ελλάδα μέσα στους επόμενους δύο μήνες στους εταίρους της για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.


Ωστόσο, έδωσαν κατά μέσο όρο πιθανότητα 25% για να χρεοκοπήσει η Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, με πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στις απόψεις τους (από 0% έως 95%). Για τους επόμενους τρεις μήνες, η πιθανότητα πέφτει στο 5%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε αυτή την εβδομάδα.



«Οι πιθανότητες να επιτρέψουν οι χώρες του ευρώ να χρεοκοπήσει η Ελλάδα στο κοντινό μέλλον είναι μικρές», είπε ο Στίβεν Λούις από τη Monument Securities.


«Ωστόσο, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να αλλάξουν κατά τέτοιο τρόπο οι κανόνες του ευρώ στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα ώστε να καταστεί γεγονός μία ελληνική χρεοκοπία», πρόσθεσε.
Οι οικονομολόγοι πιστεύουν πάντως ότι είναι μικρή η πιθανότητα να αρνηθεί να δώσει βοήθεια η Γερμανία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης.


«Η Γερμανία πιθανώς να καθυστερήσει τη διαδικασία αλλά είναι απίθανο να την μπλοκάρει όταν τα πράγματα φτάσουν εκεί», δήλωσε ο κ. Λούις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου