Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Πάει για Κορυδαλλό ο Μπατατούδης...


Στα χέρια των διωκτικών αρχών φέρεται να βρίσκεται έπειτα από πολύμηνη αναζήτηση ο Γιώργος Μπατατούδης. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου, ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθµού και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνελήφθη στη Λιβύη όπου και είχε καταφύγει έπειτα από καταδικαστική απόφαση του Τριµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο του 2008.




Στον πρώην βασικό μέτοχο των ΕΡΓΑΣ και Intersat είχε επιβληθεί δεκαετής ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για υπεξαίρεση 7,3 εκατ. ευρώ, που σχετίζεται µε παράνοµη µεταβίβαση των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωµάτων των αγώνων του «Δικεφάλου», ενώ είχαν επίσης εκδοθεί και τέσσερις αποφάσεις για μη καταβολή εισφορών προς το ελληνικό Δημόσιο.


Εις βάρος του Γ. Μπατατούδη εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν χτες για τη σύλληψη του κ. Μπατατούδη από το γραφείο της Ιντερπόλ στη Λιβύη.


Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνελήφθη όταν επισκέφτηκε τις ελληνικές προξενικές αρχές στη χώρα για την έκδοση νέου διαβατηρίου.


Την παραμονή Μπατατούδη στη Λιβύη αλλά και την προσπάθεια επαναδραστηριοποίησής του μέσω εταιρειών συμφερόντων του στην Ελλάδα –παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις- είχε αναδείξει με δημοσίευμα του το “Κεφάλαιο” τον περασμένο Φεβρουάριο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες έκδοσης του επιχειρηματία στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου