Διαβάσαμε σε Ετήσιο Δελτίο της MIG την ακόλουθη βαρυσήμαντη δήλωση του τότε Προέδρου και ήδη Αντιπροέδρου της, κ. Εμμανουήλ Ξανθάκη, ότι «Ο όμιλος της MIG επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα διαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων και σεβασμού των δικαιωμάτων των μετόχων μας.»
Ακολούθησε μια ακόμα πιο βαρυσήμαντη δήλωση στο ίδιο δελτίο από τον τότε Αντιπρόεδρο και ήδη Πρόεδρο της MIG, κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, που ανέφερε ότι «Στοχεύουμε στη δημιουργία αξίας προς όφελος των μετόχων οι οποίοι είτε είναι ιδιώτες είτε θεσμικοί επενδυτές στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους την προσπάθειά μας».
Σε κάποια συνέντευξή του, ο ίδιος πάλι είχε δηλώσει ότι «για μας το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η έλλειψη επάρκειας» .
Επειδή ξέχασε να μας πει ποιους φωτογραφίζει με την έλλειψη επάρκειας, δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι εννοεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που όφειλε να ελέγχει κάτι περιπτώσεις σαν την δική του προκειμένου να μην ξεφεύγουν από τα όρια.
«Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι», θα έλεγε κάποιος. Εμείς θα δώσουμε ένα απλό quiz και τα συμπεράσματα δικά σας …
Τι εννοούσε άραγε ο μέχρι πριν από ένα χρόνο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Α. Πιλάβιος όταν περιέγραφε ποιες πράξεις θα ελέγχονται ως πιθανή χειραγώγηση αγοράς;
Ή όταν έλεγε «Ο ορκωτός ελεγκτής που υπογράφει ενοποιημένες καταστάσεις έχει την ευθύνη για όλες τις εταιρίες που περιλαμβάνονται στην ενοποίηση ανεξάρτητα αν ο ίδιος είναι ελεγκτής και των άλλων εταιριών»;
Είχε διαβάσει ποτέ του το άρθρο 7 του ν. 3340/2005 για το οποίο ο ίδιος έλεγε τότε ότι «Ο κ. Πιλάβιος μίλησε για το τέλος των λόμπι και των παιχνιδιώχειραγώγησης, αναφέροντας ότι ο νόμος αυτός περιγράφει πλέον λεπτομερώς τι είναι χειραγώγηση και τι εσωτερική πληροφόρηση με συγκεκριμένες κατηγορίες συμπεριφορών, όπως οι παραπλανητικές και ψευδείς συναλλαγές ή εντολές, η διάδοση ψευδών πληροφοριών μέσω και του Internet, ενώ έγινε σαφές ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα απόδειξης της πρόθεσης, αφού αρκεί το αποτέλεσμα της πράξης.»
Ποιά είναι λοιπόν αυτή η εταιρεία:
Που έχει μια θυγατρική (μεταξύ πολλών άλλων);
Που η θυγατρική της θα έβγαινε από το χρηματιστήριο;
Που η θυγατρική της όμως δεν βγήκε …
Που η θυγατρική της αποτιμάται κάθε τρίμηνο στην χρηματιστηριακή της αξία …
Που η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε ευρώ 1.631,6 εκατομμύρια περίπου …
Που, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ, κάθε τρίμηνο, λίγες ημέρες πριν τη λήξη του, η μητρική αγοράζει μετοχές της θυγατρικής, ανεβάζει την τιμή της και μετά την αποτιμά στα βιβλία της στην αυξημένη τιμή …
Και διερωτάται ο κάθε καλόπιστος αναγνώστης του παρόντος:
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν τα βλέπει αυτά που βλέπουμε εμείς;
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν ξέρει τι σημαίνει χειραγώγηση αγοράς;
Αν δεν ξέρει η Επιτροπή ποιος τελικά ξέρει;
Αν δεν ξέρει η Επιτροπή τότε γιατί υπάρχει;
Αν δεν ξέρει η Επιτροπή τότε γιατί πληρώνεται;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου