Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το ΙΝΚΑ στο πλευρό του καταναλωτή, αλλά με ...70 ευρώ το κεφάλι!

Απίστευτη ανακοίνωση από το ΙΝΚΑ, που προκειμένου να εξυπηρετήσει όσους έχουν προβλήματα με τις τράπεζες και απευθύνονται σε αυτούς, ανακοίνωσε τιμοκατάλογο!!!
70 ευρώ για την Αθήνα και 50 για την επαρχία.
Ωραίοι τύποι...

Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο γραμματέα, γιατί μοιράζει σε όλες τις καταναλωτικές οργανώσεις την κρατική ενίσχυση και όχι όλη σε αυτούς, όπως παλαιότερα...

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το ΙΝΚΑ συμμετέχει στην διαδικασία, ανεξάρτητα από τις επιφυλάξεις μας, για την αποτελεσματικότητα του Νόμου, όπως διατυπώσαμε ρητά και λεπτομερώς και στο παρελθόν.

Στο 7ο άρθρο λοιπόν από τα 24, προσδιορίζεται το έργο του πίνακα του www.efpolis.gr για τις Ενώσεις μας καταναλωτών, πουθενά όμως δεν έχει αναφερθεί, το πως θα καλύπτεται η δαπάνη για την εκτέλεση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων μας, που εκτιμάται από εμάς σε 150 € για την οφειλή κάθε τράπεζας, με βάση όσες έχουμε εκτελέσει.
Η Ομοσπονδία ΙΝΚΑ, έχει και 12 πρωτοβάθμιες οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά μάλιστα, το ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ που είναι πανελλαδική Ένωση Καταναλωτών, τουλάχιστον για την Κρήτη έχει 4 Νομούς και 450 χιλιόμετρα αποστάσεις μεταξύ των Ειρηνοδικείων, που του ζητούν τα μέλη του να παραβρεθεί, αλλά και στους άλλους Νομούς επίσης, κυρίως επειδή εμπιστεύονται τον πρόεδρο έμπειρο τραπεζικό κο Γιάννη Αννουσάκη. Στο σωματείο μας αυτό, στο ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ο κ. Σπυράκος έκρινε και όρισε το ποσό των 5.000 € για την δράση του, έτους 2009.
Μετά την ανάλωση της σχετικής δαπάνης των 150 €, ολοκλήρωση και υποβολή της Αίτησης με τις οδηγίες άνω (7) η ακολουθία στα Ειρηνοδικεία, είτε η δαπάνη δικηγόρου είτε η μετάβαση διαμονή και παράσταση του ΙΝΚΑ εκεί, επιβαρύνει τον υπερχρεωμένο δανειολήπτη καταναλωτή, που συνήθως δεν έχει να πληρώσει ούτε την συνδρομή – εγγραφή.
Μα τι πρέπει να τους λέμε κύριε Σπυράκο, και πως θα κάμουμε το (7), αυτό που θέλει η κυβέρνηση με τον Νόμο αυτό. Εν τάξει να μην τα έπαιρναν, μας λένε: μας σταματούσαν στο δρόμο και μας τα έσπρωχναν, τι να τους πούμε, ότι οι αρχές ελέγχου και αποτροπής του ανεύθυνου δανεισμού κοιμόντουσαν, αυτό που επιτυχημένα στιγμάτισε η Υπουργός κα Κατσέλη.
Για αυτά, έπρεπε, αλλά η τωρινή επιχορήγηση το παρέλειψε, να έχει προβλέψει το ανάλογο κονδύλι ενίσχυσης των Ενώσεων του πίνακα για κάθε μια διαχείριση τράπεζας.
Δηλαδή 150 ευρώ οικονομική χορηγία στην ένωση για κάθε εξωδικαστικό τράπεζας.
Αντί αυτού ανακοίνωσε 227.000 € μοίρασμα στις 35 Ενώσεις σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα μας ζήτησε, να αντιπροτείνουμε, διαφορετική μοιρασιά μεταξύ μας. Αν είναι δυνατόν να γίνονται αυτά κύριε Σπυράκο και στην Γερμανία που σπουδάσατε.
Επισημαίνουμε ότι το έντυπο με τα 24 άρθρα, ρύθμισε τα χρέη σου, σώσε το σπίτι σου, ελπίδα σε χιλιάδες νοικοκυριά, προστασία της κύριας κατοικίας, στήριξη για το μέλλον Ν. 3869:
Είναι αρκετά ασαφές και ολισθηρό, σε αρκετά κρίσιμα του κειμένου του, αλλά όμως προσδιορίζει με ακρίβεια στο (7), 7. Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των φορέων συνδρομής;
*Οι φορείς που συνδράμουν στην προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού οφείλουν, (α) να ενημερώνουν τους οφειλέτες, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, (β) να ενεργούν κατά τρόπο που διαφυλάττει τα συμφέροντα των οφειλετών και (γ) να χρησιμοποιούν για την επιδίωξη του συμβιβασμού, πρόσωπα, που διαθέτουν ικανότητες, γνώσεις και εμπειρία στην κατάστρωση οικογενειακού προϋπολογισμού, (β1) λαμβάνοντας υπόψη τα δηλούμενα εισοδήματα, (β2) τις ανάγκες του οφειλέτη και (β3) τη δυνατότητα του να αποπληρώνει τα χρέη.*
Δεν αναφέρει όμως, ούτε την αφαίρεση του δικαιώματος της αναγωγής του εγγυητή, που εισάγει εντελώς παράλογα, αδικαιολόγητα και αντίθετα με το Ελληνικό νομοκοινωνικό περιβάλλον, αλλά διατηρεί και την αοριστία, της απάντησης Συμβιβασμού τράπεζας, το σε εύλογο !!!! χρόνο, ενώ με Δελτίο Τύπου κατακεραύνωσε προχθές ότι σε 5.300 Αιτήσεις Εξωδικαστικού απαντήθηκαν 3, ναι μόνο τρείς και όχι σε εύλογο χρόνο.
Οι άλλες κατευθύνονται στα Ειρηνοδικεία, όπου ο φοβισμένος υπερχρεωμένος θέλει (αν και δεν απαιτείται, δικηγόρο) η την Ένωση Καταναλωτών δίπλα του, εκεί μαζί του.
Γνωστοποιούμε προς όλους ανεξαιρέτως τους άμισθους, του πίνακα του www.efpolis.gr και προς τους καταναλωτές δανειολήπτες, ότι, το ΙΝΚΑ και οι Ενώσεις μέλη του, εθελοντές άμισθοι, δέχονται και εξυπηρετούν με επιμέλεια και κατανόηση, τους υπερχρεωμένους, αλλά δεν μπορούν, ελλείψει των απαιτούμενων χρηματικών πόρων, να συνεχίσουν χωρίς την καταβολή από τον δανειολήπτη της εγγραφής του, και του ελάχιστου, των 70 στην Αθήνα η 50 € στην Επαρχία για κάθε τράπεζα. Η παράσταση δικηγόρου η, και η δαπάνη μετάβασης διαμονή και παράσταση του ΙΝΚΑ στο Ειρηνοδικείο της περιοχής του, βαρύνει τον δανειολήπτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου