Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η Τρόικα βάζει φρένο στις αλλαγές του Βενιζέλου

Το κλιμάκιο της τρόικας, που αξιολόγησε τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο, εκτιμά ότι η αναθεώρηση θα οδηγήσει σε υστέρηση των εσόδων κατά 3,8 δισ. ευρώ για το 2011.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατάλογος αναθεωρείται ξανά και δεν αποκλείεται μετάθεση των ελαφρύνσεων στο μέλλον, ενώ, λίγο πριν από τη συνάντηση με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος θα πρέπει να πείσει και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό, το τελικό πακέτο των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου, που ενδεχομένως ανακοινωθεί σήμερα -σίγουρα μέχρι αύριο-, ενδεχομένως να περιλαμβάνει αρνητικές εκπλήξεις για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, αλλά και για τους δημοσίους υπαλλήλους, με την εφαρμογή του νέου μισθολογίου από φέτος.
Το επιτελείο του υπουργού Οικονομικών εργάζεται πυρετωδώς από χθες, αναθεωρώντας ξανά το πακέτο των μέτρων, προκειμένου να γίνει αποδεκτό από την τρόικα, να κατατεθεί στη Βουλή αύριο, να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα και να ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της πέμπτης δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου