Ο γνωστός σεφ κ. Λευτέρης Λαζάρου δυο-τρεις φορές την εβδοµάδα παίρνει το αυτοκίνητό του αργά το βράδυ και επισκέπτεται πλατείες και γωνιές της Αθήνας που φιλοξενούν αστέγους. Σε σχήµα οξύµωρο – στο πλαίσιο του οποίου η ευζωία συναντά την ανέχεια και το gourmet την πείνα –, τους µοιράζει φαγητό, το περίσσιο από αυτό που παρασκευάζει για τους θαµώνες του εστιατορίου «Βαρούλκο». Ο σεφ δεν δέχεται να αποκαλύψει τα σηµεία. «∆εν έχει σηµασία το πού, είναι διαφορετικό κάθε φορά. ∆εν θα ήθελα άλλωστε να δω κάµερες να έρχονται για να απαθανατίσουν τις στιγµές» τονίζει. «∆εν συνεργάζοµαι µε φορείς. Το φαγητό είναι υπόθεση που απαιτεί οργάνωση, ψυγεία, καλή συντήρηση, προσοχή στη διανοµή, µπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες. Επιλέγω να το διανέµω µόνος µου για να µην ταλαιπωρηθεί. Αλλοτε ζυµαρικά, άλλοτε λαχανοντολµάδες µε ψαρικά, ό,τι τέλος πάντων µπορεί να χορτάσει τους ανθρώπους αυτούς, δεν ξέρουν άλλωστε τι τρώνε... Προσωπικά, δεν θα είχα πρόβληµα να µαγειρεύω πιο συχνά, κάποιες Κυριακές, σε ξενώνες για αυτούς που περιπλανώνται στην πόλη. Θα κουβαλούσα και τα υλικά µου, είναι κάτι που συνηθίζεται στην Αµερική και στην Αυστραλία, χρειάζεται απλώς µεθόδευση».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου