Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Επικίνδυνο παιδικό - τυρί στα Carrefour. Την άμεση ανάκλησή του ζητά ο ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση - απόσυρση τυριού Γκούντα Ολλανδίας από την αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ απαίτησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, έγινε αποδέκτης καταγγελιών από δύο πολίτες και οι οποίες αφορούσαν τυρί Γκούντα Ολλανδίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το τυρί γκούντα Ολλανδίας με την εμπορική ονομασία Mini Carrefour Kids, με ημερομηνία λήξης 2/3/2012, σε διχτάκι των έξι τεμαχίων, των 20 γραμμαρίων το καθένα, που παράγεται στην Ολλανδία και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ. Μετά το σχετικό έλεγχο στο εν λόγω δείγμα, ο ΕΦΕΤ διαπίστωσε στην επιφάνεια ορισμένων εξ'αυτών επιφανειακή ευρωτίαση.
Μάλιστα ο ΕΦΕΤ, διερευνόντας περαιτέρω τις καταγγελίες, προχώρησε σε ελέγχους σε διαφορετικά σημεία διάθεσης και  σε διαφορετικές περιοχές από αυτή της αρχικής καταγγελίας, στις οποίες εντόπισε ευρωτίαση και σε ομοειδή τρόφιμα διαφορετικών ημερομηνιών λήξης και διαφορετικών αριθμών παρτίδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα, με ημερομηνίες λήξης 2/3/2012 και 17/5/2012.
Κατά συνέπεια, ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου