Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Μικρή μείωση του επιτοκίου στα τρίμηνα έντοκα

Ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ άντλησε σήμερα το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται οριακά χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους  το μεσοσταθμικό επιτόκιο υποχώρησε στο 4,31% από 4,34% που ήταν στην αντίστοιχη έκδοση του Μαΐου. Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,19 φορές έναντι συντελεστή κάλυψης 2,32 στην προηγούμενη δημοπρασία.
«Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,31%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,188 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,19 φορές», αναφέρει ο ΟΔΔΗΧ στην ανακοίνωσή του.
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012.
Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012, στις 12 μ.μ. Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου