Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Στις 27 Αυγούστου η απόφαση για την Εμπορική

Κατατέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Βρυξέλλες και Παρίσι οι δεσμευτικές προτάσεις για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας της Credit Agricole από τους τρεις υποψήφιους «μνηστήρες», την Εθνική, την Alpha και την Eurobank.

Η τελική επιλογή και αποδοχή μιας εκ των προτάσεων θα πρέπει να έχει και την σύμφωνη γνώμη της Τράπεζας της Ελλάδας και το Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ η απάντηση της Γαλλικής Τράπεζας θα δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες στις 27 Αυγούστου.

Για την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανακεφαλαιοποίηση, και σύμφωνα με τη διαγνωστική μελέτη της BlackRock, θα χρειαστούν 2,5 δισ. ευρώ, κεφάλαια που θα συμβάλλει ο μητρικός όμιλος της Credit Agricole. Απώτερος στόχος, της Credit Agricole, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να καταλήξουν οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει με τους μεγάλους ελληνικούς τραπεζικούς ομίλους, ώστε να επιτευχθεί στρατηγική συνεργασία, με τη μορφή συγχώνευσης, που θα αναβαθμίζει την παρουσία της Εμπορικής στην Ελλάδα.

Στο νέο σχήμα, που θα προκύψει, η γαλλική Credit Agricole προτίθεται να έχει σημαντικό ποσοστό, διατηρώντας έτσι την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Η Εμπορική Τράπεζα διαθέτει 11 δισ. ευρώ καταθέσεις, 16 δισ. χορηγήσεις και 21 δισ. ευρώ ενεργητικό. Πλεονέκτημά της θεωρείται και το ευρύ δίκτυο καταστημάτων που φθάνει περίπου τα 340, κατανεμημένο σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου