Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

«Πράσινο» σε έξι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις

Πρόγραμμα παρεμβάσεων αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος, με έργα σε όλη την Ελλάδα, συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Τουρισμού, ενώ παράλληλα μπήκε σε λειτουργία και η υπηρεσία «μιας στάσης» για την αδειοδότηση τουριστικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, ανακοίνωσε, χθες, ότι πέρασαν ήδη από το πρώτο στάδιο οι φάκελοι για έξι μεγάλες επενδύσεις για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Tζια, τη Μήλο, την Κρήτη, την Αχαΐα, την Ιο και τη Βοιωτία, χωρίς όμως να εισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι έχει κατατεθεί πρόταση προς το υπουργείο Ανάπτυξης για την άμεση προκήρυξη νέας δράσης κρατικών ενισχύσεων για τον εκσυγχρονισμό των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα θα προβλέπει ότι τα έργα στις μικρές επιχειρήσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη τουριστική περίοδο.
Η υπουργός στάθηκε και στο θέμα της καλής συνεργασίας που έχει με τα υπόλοιπα υπουργεία, φέρνοντας για παράδειγμα το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό, το οποίο, όπως τόνισε, ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου