Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τους έπιασαν πριν φύγουν...

Οι αστυνομικοί περίμεναν να εκδοθεί η συμπληρωματική δίωξη από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου για τα στελέχη της Energa και Hellas Power προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η επιχείρηση για τη σύλληψη τους.

Μόλις δόθηκε το πράσινο φως οι αστυνομικοί έδρασαν άμεσα και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχαν εντοπίσει τα σημεία όπου βρίσκονταν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι προφανώς και δεν περίμεναν την εξέλιξη αυτή, ή τουλάχιστον όχι τόσο σύντομα. Όπως αναφέρει και το Εθνος, άντρες της ΕΛ.ΑΣ βρέθηκαν στις οικίες των κατηγορούμενων, αλλά και σε συγγενικά τους σπίτια και περάσαν χειροπέδες στα στελέχη των δύο εταιρειών.
Και τα πέντε στελέχη οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης μόλις είδαν τους αστυνομικούς έξω από τα σπίτια δεν προέβαλαν την παραμικρή αντίσταση και τους ακολούθησαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπύρου Γεωργουλέα. Εν τω μεταξύ αναμένεται η Εισαγγελία με διάταξη να ζητήσει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων.
Η διαδικασία για τη σύλληψη τους επισπεύσθηκε καθώς οι αρχές είχαν πληροφορίες πως ότι οι πέντε κατηγορούμενοι σχεδίαζαν να δραπετεύσουν στο εξωτερικό, παρά την απαγόρευση, παρά το γεγονός ότι στους Μηλιώνη και Φλώρο είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου.
Υπενθυμίζεται πως οι συμπληρωματικές κατηγορίες αφορούν τα αδικήματα της κακουργηματικής λαθρεμπορίας, η οποία σχετίζεται με τη μη καταβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ηλεκτρική ενέργεια. Παράλληλα οι συλληφθέντες κατηγορούνται και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μέσω της οποίας ξέπλεναν τα χρήματα, που άρπαζαν από τη μη καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, προκαλώντας στο ελληνικό Δημόσιο ζημιά που φτάνει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου