Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν για τη φορολογία στα ακίνητα

Στα 50.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για το φόρο στα ακίνητα!
 
Στις 50.000 ευρώ «κλειδώνει», εκτός απροόπτου, το αφορολόγητο όριο για το νέο ενιαίο φόρο που θα επιβληθεί στα ακίνητα και ο οποίος θα αντικαταστήσει το τέλος που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ και το ΦΑΠ.

Ωστόσο, το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής που θα αποσταλεί εντός της επόμενης εβδομάδας στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου αυτοί να λάβουν τις τελικές αποφάσεις, περιλαμβάνει τρία σενάρια όσον αφορά και στο αφορολόγητο όριο, αλλά κυρίως τις κλίμακες, με βάση τα οποία η απόδοση του νέου φόρου μπορεί να κυμανθεί από 700 εκατ. έως και 1 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι με βάση το σχέδιο για αφορολόγητο 50.000 ευρώ, ένας στους δύο ιδιοκτήτες δεν θα πληρώσει το νέο φόρο, ενώ θα αυξηθεί και η ελάφρυνση για όσους έχουν παιδιά εφόσον υιοθετηθεί και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να υπάρξει αύξηση του αφορολογήτου για οικογένειες με παιδιά.
Επισημαίνεται ότι το 50% των ιδιοκτητών έχει ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 50.000 ευρώ, ενώ το 75% των ιδιοκτητών έχει στην κατοχή του ακίνητα αντικειμενικής αξίας έως 100.000 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου