Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Από την 1η Ιανουαρίου Αυξήσεις 10 έως 15 ευρώ το μήνα στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο από 10 έως 15 ευρώ μηνιαίως, από την 1η Ιανουαρίου, προανήγγειλε από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.

Παρουσιάζοντας τα στρατηγικά σχέδια της επιχείρησης με αφορμή τον επαναδιορισμό του στη θέση του προέδρου, ο κ. Ζερβός διευκρίνισε ότι για κατανάλωση 800 κιλοβατώρων, υπολογίζεται ότι η αύξηση θα είναι 10 ευρώ τον μήνα, ενώ για κατανάλωση από 1.400 έως 1.600 κιλοβατώρες που είναι και η μέση κατανάλωση των ελληνικών νοικοκυριών, η αύξηση θα είναι περίπου 15 ευρώ τον μήνα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, οι αυξήσεις θα γίνουν σταδιακά σε τρεις φάσεις, προκειμένου μέχρι την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν φτάσει στο 48,7%. Και αυτό, όπως υποστήριξε, γίνεται βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών αλλά και μνημονιακής υποχρέωση της χώρας, από το 2010.
Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμα ότι η πρόταση της ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είναι να μην υπάρξει καμία αύξηση στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, το οποίο αφορά περίπου 300.000 καταναλωτές ευπαθών ομάδων, όπως μακροχρόνια άνεργοι ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Σημείωσε μάλιστα ότι, σύμφωνα και με την πρόταση του αρμόδιου υπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, πρόθεση είναι να μειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου