Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η διαθεσιμότητα

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπαίνει στην τελική ευθεία η διαθεσιμότητα, καθώς ελλείψει στοιχείων, υποχρεώνονται τελικά να υπαχθούν στο καθεστώς όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι αορίστου χρόνου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι εργάζονται σε φορείς που δεν απέστειλαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τις σχετικές λίστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου έχει υπογραφεί απ' όλα τα μέλη της κυβέρνησης και έτσι παρακάμπτονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους δήμους και η άρνηση ορισμένων δημάρχων να αποστείλουν τα στοιχεία.
Ουσιαστικά η ενέργεια αυτή αποτελεί συνέχεια της προειδοποίησης που είχε απευθύνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εγκύκλιό του, στην οποία τόνιζε ότι θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία της απογραφής, σε περίπτωση που δεν δοθούν λίστες από τους δήμους.
Σε πρώτη φάση οι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους και στη συνέχεια, όταν θα οριστικοποιηθούν τα στοιχεία για όσους πράγματι εντάσσονται στη ρύθμιση, θα λάβουν αναδρομικά το μέρος των αποδοχών που τους κρατήθηκε.
Εξάλλου, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προειδοποιούν ότι επειδή η απογραφή συνδέεται με την αρχή πληρωμής στο δημόσιο, η μη αποστολή των στοιχείων από τις διευθύνσεις προσωπικού μπορεί να στερήσει τη μισθοδοσία και όσων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα.
Το υπουργείο έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει πως οι 2.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα (πάνω από 700 υπολογίζονται οι επίορκοι που αναμένεται να τεθούν άμεσα σε αυτοδίκαιη αργία) δεν θα απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες αιχμής, εκεί που υπάρχει άμεση και μεγάλη ανάγκη προσωπικού, όπως στα ασφαλιστικά ταμεία, την υγεία, την παιδεία και την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου