Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Συσκέπτονται, συσκέπτονται, αλλά δεν...σκέπτονται...

Σύσκεψη με αντικείμενο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός του κυβερνητικού συνασπισμού για το σχέδιο υπερφορολόγησης των μεσαίων εισοδημάτων.

Το οικονομικό επιτελείο υποχρεώνεται σε στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τη φορολόγηση με συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ. Αυτήν την ώρα στελέχη του ΥΠΟΙΚ λαμβάνουν υπόψη τους τις κατευθυντήριες γραμμές που δίνει ο Πρωθυπουργός μέσω συνεργατών του.
Η εντολή για την ακύρωση του εν λόγω μέτρου και την επαναφορά της προηγούμενης φορολογικής κλίμακας που είχε προταθεί για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και της ειδικής ρύθμισης για «βασική» έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ κλιμακωτά πάνω από τις 18.000 ευρώ, δόθηκε αργά χθες το βράδυ, ύστερα από σύσκεψη που είχε ο κ. Αντώνης Σαμαράς με τον αρμόδιο επί των Εσόδων υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
Έτσι, στις συζητήσεις επανέρχεται το αρχικό σενάριο που θα τεθεί εκ νέου υπόψη των εκπροσώπων των κομμάτων σε διακομματική σύσκεψη που θα γίνει σήμερα ή αύριο, μαζί με την πρόταση για κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, η οποία, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομιών, θα αλλάξει μόνο εάν προταθούν ισοδύναμα μέτρα.
Μέσα στην εβδομάδα είναι πιθανόν να υπάρξει και συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ώστε να αναζητηθεί συναίνεση συνολικά για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να λάβει το δρόμο προς τη Βουλή το αργότερο έως και τις 11 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου