Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ξεκινά σιγά - σιγά η καταβολή των εφάπαξ

Ξεμπλοκάρει η καταβολή του εφάπαξ μετά την εκταμίευση της δόσης τον Δεκέμβριο. Ποσό ύψους 1,3 δισ. ευρώ θα διανεμηθεί στους συνταξιούχους με σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερονίας υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν στη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2012 είχαν υποβληθεί 40.229 αιτήσεις, ενώ εκτιμάται ότι τα νεώτερα στοιχεία, μέχρι το τέλος του έτους, θα ανεβάσουν το συνολικό αριθμό κοντά στις 60.000.
Η απόφαση για την επιτάχυνση της διαδικασίας προβλέπει επίσης την καταβολή ολόκληρου του ποσού στους δικαιούχους μία φορά και όχι σε δόσεις. 
Χθες, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως «γίνονται συντονισμένες και διαρκείς προσπάθειες για τον αρτιότερο τρόπο οργάνωσης των Ταμείων που έχουν ληξιπρόθεσμα».
Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «το υπουργείο Εργασίας με το υπουργείο Οικονομικών επιταχύνουν τους ρυθμούς τους, έτσι ώστε όλο το θέμα των ληξιπρόθεσμων να γίνει με το μεγαλύτερο ρυθμό απορροφητικότητας».
«Υπάρχουν και άλλα Ταμεία που βρίσκονται σε επίπεδο ανάγκης απορρόφησης ληξιπρόθεσμων, όπως το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ο Κλάδος Πρόνοιας Προσωπικού ΔΕΗ (ΤΑΥΙΤΕΚΩ) και ο Λογαριασμός Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ και γι' αυτά υπάρχει προγραμματισμός για τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισης», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου