Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Οι τράπεζες είπαν ναι εκ του ασφαλούς στην επαναγορά ομολόγων

Τη συμμετοχή τους στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων, που ενεργείται από τον ΟΔΔΗΧ, για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου ανακοίνωσαν η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank, η Alpha Bank, η Πειραιώς, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Attica Bank.
Ωστόσο, καμία τράπεζα δεν διευκρίνισε το ύψος των ομολόγων που θα πουλήσει.
«Οι εισηγήσεις προς τα διοικητικά συμβούλια ήταν θετικές, ζήτησαν εξουσιοδότηση για συμμετοχή έως 100%» είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters τραπεζίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι θα παράσχει νομική κάλυψη με νομοθετική ρύθμιση στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων έναντι αγωγών που μπορεί να καταθέσουν μέτοχοι που ίσως υποστούν απώλειες.
Η προθεσμία υποβολής των προσφορών για τη συμμετοχή στη δημοπρασία των ελληνικών κρατικών ομολόγων ολοκληρώθηκε στις 19.00 το απόγευμα, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σήμερα, καθώς η διαδικασία καταμέτρησης απαιτεί αρκετές ώρες προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για τα ποσοστά συμμετοχής.
Η χώρα πρέπει να ολοκληρώσει την επαναγορά έως τις 13 Δεκεμβρίου για να λάβει την επόμενη δόση του δανείου.
Οι ελληνικές τράπεζες διακρατούν ομόλογα αξίας 17 δισ. ευρώ από τα 63 δισ. χρέους που δυνητικά θα μπορούσαν να επαναγοραστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου