Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ιαπωνια: Να πεθαίνουν οι γέροι για ...οικονομία!

Δεν έχει κλείσει καλά-καλά ένα μήνα στα ηνία της χώρας και η νέα κυβέρνηση της Ιαπωνίας κατάφερε να προσβάλλει δεκάδες εκατομμύρια πολιτών δια στόματος ενός από τα πιο επιφανή μέλη της, υπουργού οικονομικών Τάρο Άσο.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ο υπουργός οικονομικών είπε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους ηλικιωμένους να «επισπεύσουν και να πεθάνουν», προκειμένου να ανακουφίσουν το κράτος το οποίο πληρώνει για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους, στραγγίζοντας οικονομικά τη χώρα.
Συγκεκριμένα, ο Τάρο Άσο είπε τα εξής:
«Μακάρι να μη βρεθείτε ποτέ στη δεινή θέση να είστε αναγκασμένοι να ζήσετε, όταν εσείς θέλετε να πεθάνετε. Αν βρισκόμουν σε αυτή τη θέση, κάθε πρωί που θα ξυπνούσα θα ένιωθα όλο και πιο άσχημα γνωρίζοντας ότι η φροντίδα μου πληρώνεται εξ ολοκλήρου από την κυβέρνηση. Το πρόβλημα δεν θα λυθεί παρά μόνο αν τους αφήσετε να επισπεύσουν και να πεθάνουν».
Η εν λόγω δήλωση του Άσο, η οποία ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του εθνικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα, στην οποία σχεδόν το ένα τέταρτο των 128 εκατομμυρίων του πληθυσμού της είναι άνω των 60 ετών, με τάσεις να αγγίξει μέσα στα επόμενα 50 χρόνια το 40%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου