Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στο σφυρί το ελληνικό προξενείο στο Λονδίνο






Σε βίλα 30 εκ. ευρώ έμενε ο πρόξενος της φτωχής Ελλάδας!


Πωλητήριο στο πολυτελές κτίριο, που χρησιμοποιείτο ως κατοικία του γενικού προξένου της της Ελλάδας στο Λονδίνο, έχει βάλει το ΤΑΙΠΕΔ.


Η θέση του γενικού προξένου της Ελλάδας στη βρετανική πρωτεύουσα έχει καταργηθεί, με συνέπεια το οίκημα, που ήταν το κατάλυμα του ανώτατου Έλληνα διπλωμάτη, να παραμένει ανενεργό. Πολύ κοντά στο κτίριο, που αποτελούσε την κατοικία του γενικού προξένου της Ελλάδας, βρίσκεται το σπίτι του πολυεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, για την αγορά του οποίου ο εκκεντρικός Βρετανός κατέβαλε το ιλιγγιώδες ποσό των 26 εκατ. λιρών.

Η κατοικία του γενικού προξένου της Ελλάδας μπορεί να αποφέρει στο Δημόσιο αντίστοιχο, αν όχι μεγαλύτερο, ποσό.

Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου (Notting Hill, Holland Park) και έχει πρόσβαση σε κεντρικές γραμμές του μετρό στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα, το κτίριο έχει οκτώ αίθουσες υποδοχής, δύο κουζίνες, δύο αίθουσες γραφείω, εννέα κρεβατοκάμαρες, μία αίθουσα δείπνου, μία κεντρική αίθουσα, τέσσερα επιπλέον μπάνια, κήπος 136Χ39 και 810 τετραγωνικά εσωτερικού χώρου. 



Η πώληση του κτιρίου γίνεται κατόπιν εντολών του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ( ΤΑΙΠΕΔ ) και της Εθνικής Τράπεζας, από την εταιρεία ακινήτων Savills Notting Hill, χωρίς να αναφέρεται καμία τιμή, αλλά να χαρακτηρίζεται ως σπάνια ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου