Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Πιάνουν δουλειά οι Επίτροποι στις Τράπεζες

Την πρώτη τους επαφή με μέλη των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών είχαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι των ελεγκτικών εταιρειών που αναλαμβάνουν ρόλο επόπτη σε όσες τράπεζες θα λάβουν κεφαλαιακή ενίσχυση από το πακέτο των 50 δισ. ευρώ.

Η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank επέλεξαν την ελεγκτική εταιρεία Grant Thorton, η Τράπεζα Πειραιώς την KPMG και η Alpha Bank την Mazars, μετά από σχετική έγκριση του αιτήματός τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Τα στελέχη των τριών εταιρειών είχαν την Τρίτη μία πρώτη άτυπη επαφή με τα ανώτερα διοικητικά επιτελεία των τραπεζών, στις οποίες θα εγκατασταθούν μόνιμα το επόμενο διάστημα.
Εργο τους είναι να αποστέλλουν τρίμηνη αναφορά στην Τρόικα για τα πεπραγμένα των διοικήσεων, ώστε να ελέγχεται εάν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών που έχουν υπογράψει σε σχέση με το επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης και τις εμπορικές πολιτικές.
Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν σαφή όρια για τον δανεισμό προς επιχειρήσεις, νοικοκυριά, συνδεδεμένα με τις τράπεζες πρόσωπα και πολιτικά κόμματα.
Οι Επίτροποι θα έχουν πρόσβαση στα πρακτικά όλων των επιτροπών και των διοικητικών συμβουλίων, καθώς και στα στοιχεία των διευθύνσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου