Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Ταμείο Χρηματοπιστωτικης Κοροιδίας: Παίζουν παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων στο ΤΤ


Απόλυτα εκτεθειμένη απέναντι στον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στορυναρα είναι η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (η οποία μάλιστα αποχωρεί σε 6 ημέρες) μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της να μην τηρήσει τους συμφωνημένους όρους με τους εργαζομένους του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Για την ακρίβεια μετά από εντολή της ηγεσίας του ΤΧΣ κ. Τάκη Θωμόπουλου και Χαράλαμπου Κύρκου σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι παρέλαβαν τις συμβάσεις εργασίας του νέου ΤΤ, οι οποίες όμως είναι 6μηνης διάρκειας, ενώ η συμφωνία προέβλεπε να είναι αορίστου χρονου. Μετά την παρέλευση του εξάμηνου όλοι οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν και στην συνέχεια θα προσληφθεί ορισμένος αριθμός εργαζομένων. Οι υπόλοιποι θα απολυθούν. Το ίδιο ισχύει και για την θυγατρική ΤBank, (πρώην Aspisbank.)

Η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων θεωρείται casus belli (αιτία πολέμου) για τους εργαζόμενους του ΤΤ και υπάρχουν σκέψεις για έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων.

Ερωτηματικά υπάρχουν εάν η υπάρχουσα διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας νομιμοποιείται να προχωρήσει σε τέτοιες αποφάσεις την στιγμή που από την 1η Φεβρουάριου διορίζεται νέα διοίκηση.

Επί της ουσίας δηλαδή οι νυν επικεφαλής του Ταμείου κ. Τάκης Θωμόπουλος και Χαράλαμπος Κύρκος βρίσκονται στην θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου