Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ο Μπουμπούκος είναι Large όταν πληρώνουν άλλοι...

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης απαίτησε, με το έτσι θέλω, να μετατρέψει το ωράριο εργασίας του υπαλλήλου από οκτάωρο σε τετράωρο και να του μειώσει στο μισό περίπου τον μισθό, χωρίς να τροποποιήσει και τη σύμβαση εργασίας. Ήθελε δηλαδή να δίνει στον υπάλληλο χαμηλό μισθό, αλλά ο υπάλληλος να του υπογράφει εκκαθαριστικά
μισθοδοσίας με ολόκληρο τον μισθό! Μάλιστα ο πληρεξούσιος δικηγόρος του βιβλιοπωλείου του παραδέχθηκε γραπτώς και ενυπόγραφα στην Επιθεώρηση Εργασίας πως αυτή την τακτική ο κύριος Γεωργιάδης την εφαρμόζει σε 14 συνολικά υπαλλήλους του!... Θαυμάστε το θράσος και τη σιγουριά της ατιμωρησίας!... Φυσικά, όταν η Επιθεώρηση Εργασίας ζήτησε από το βιβλιοπωλείο να καταθέσει αναλυτικές μηνιαίες εξοφλητικές καταστάσεις μισθοδοσίας, τροποποιητικές συμβάσεις εργασίας μερικής απασχόλησης και καταστάσεις ωρών εργασίας των εργαζομένων, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχώρησε αθόρυβα αλλά και μεθοδικά... Πλήρωσε τα χρήματα που όφειλε στον υπάλληλό του, αναγνωρίζοντας την ισχύ της σύμβασης εργασίας του, και κατόπιν απέστειλε στον υπάλληλο προειδοποίηση απόλυσης, ώστε και να απαλλαγεί από αυτόν αλλά και να του καταβάλει τη μισή αποζημίωση», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής. Παράλληλα, τονίζει οτι ο Άδωνις «έκλεισε το βιβλιοπωλείο του διότι ο υπάλληλος που το λειτουργούσε δε δέχθηκε την εργοδοτική του αυθαιρεσία και προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας".
Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα ο βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε μέσω twitter, επιχειρώντας να δικαιολογήσει ένα θέμα, στο οποίο είναι ανοικτός απέναντι στους νόμους αλλά και στους ψηφοφόρους του: "Θέλει πραγματικά θράσος ένας "σύλλογος" εργαζομένων προσκείμενος στον Ανταρσύα που επικροτούσε κάθε φορά τους εμπρησμούς στο βιβλιοπωλείο μου να τολμά να με κατηγορεί κιόλας για το κλείσιμο του βιβλιοπωλείου μου. Αλλά γι' αυτό η Ελλάδα έφθασε ως εδώ, διότι πάντα ο επιχειρηματίας ήταν απροστάτευτος έναντι αυτών των κάφρων! Επί της ουσίας σε όσους αναπαράγουν αυτές τις συκοφαντίες, επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου, διότι θα προσφύγω στα δικαστήρια. Πλην ενός υπαλλήλου μου, όλοι οι άλλοι εργάζονται κανονικά μέχρι σήμερα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου