Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο "Δεσμός" ζεσταίνει τα σχολεία με την ευγενική χορηγία του "Παπαστράτου"

Τη συγκέντρωση χρημάτων για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία όλης της χώρας που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο σημαντικό αυτό έξοδο έχει στόχο το νέο μακρόπνοο πρόγραμμα «Δεσμός για τα Σχολεία» που εκπόνησε το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός.
Η ενέργεια ξεκίνησε με μια σημαντική συνεργασία με την εταιρεία Παπαστράτος, η οποία διέθεσε το ποσό των 70.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης 30 σχολείων καπνοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδας.

Αφορμή για την πρωτοβουλία αυτή στάθηκαν τα γενικότερα αιτήματα που δέχεται ο Δεσμός από σχολεία όλης της χώρας, τα οποία επικοινωνούν με το σωματείο ώστε να βρεθεί μια διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Ο Δεσμός γίνεται κόμβος επικοινωνίας ανάμεσα σε σχολεία και ιδιώτες, με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση σε κάθε γωνιά της χώρας» λέει η υπεύθυνη του Δεσμού κυρία Εκάβη Βαλλερά στο «Βήμα».

Η αρχή αυτής της πρωτοβουλίας έγινε με την εταιρεία Παπαστράτος. Ηδη εξελίσσεται και βρίσκεται στο στάδιο των πρώτων παραδόσεων πετρελαίου θέρμανσης σε σχολεία των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Πιερίας, Ροδόπης και Σερρών. Επιπλέον, η εταιρεία ενεργοποιεί το εκτεταμένο δίκτυο των συνεργατών της με στόχο να επεκταθεί η προσπάθεια σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για να υπάρξει ανάλογη συνέχεια, ο Δεσμός προσπαθεί να κινητοποιήσει όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Γι' αυτό στο πλαίσιο του προγράμματος προσφοράς προσκαλεί κάθε ιδιώτη ή εταιρεία που ενδιαφέρεται να διαθέσει ακόμα κι ένα ευρώ. Παράλληλα, οι άνθρωποι του Δεσμός συγκεντρώνουν συνεχώς αιτήματα σχολείων ή σχολικών επιτροπών και φροντίζουν να ενημερώνονται από το δίκτυο των συνεργατών τους για ανάγκες που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα.

«Το ποσό που θα συγκεντρώνεται θα είναι πάντοτε ευθέως ανάλογο με την προσφορά που θα γίνεται. Η τελική επιλογή των σχολείων θα γίνεται από το σωματείο μας, με αυστηρά κριτήρια. Κάποια από αυτά είναι εάν τα σχολεία βρίσκονται σε ορεινές περιοχές ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο αποκλεισμού λόγω καιρικών συνθηκών, ποια είναι η κτιριακή τους κατάσταση, πόσους μαθητές αριθμούν κ.ά.» αναφέρει η κυρία Βαλλερά.

Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ στηρίζει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 100 οργανισμούς και κοινωνικούς φορείς και φτάνει σε περισσότερους από 40.000 λήπτες βοήθειας μέσα από ένα διαρκώς διευρυνόμενο δίκτυο προσφοράς και αλληλεγγύης.

Για τις προσφορές:
Alpha Bank Αριθμός Λογαριασμού: 124002002007025 Δικαιούχος: ΔΕΣΜΟΣ Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο
ΙΒΑΝ: GR1101401240124002002007025 BIC: CRBAGRAA
 
Πηγή: www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου