Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο κόσμος χάνεται και ο Σκανδαλίδης ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ του...

Υπέρ της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και στήριξή της μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο προτείνει ο Κώστας Σκανδαλίδης προτρέποντας, παράλληλα, τον πρόεδρο του κόμματος, Ευάγγελο Βενιζέλο, να δεσμευθεί ότι δεν θα ψηφίσει νέα, πρόσθετα μέτρα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αναφέρει ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να σταματήσει η φτωχοποίηση της χώρας», ενώ τονίζει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μπει σε έναν αυτόματο πιλότο «και δεν μπορεί να μετακινηθεί ούτε βήμα από μια αποτυχημένη στην πράξη συνταγή».
Σημειώνει, ακόμη, ότι παρά το γεγονός πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ενίσχυση της κυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και να μη συμμετάσχει σε αυτή παρά μόνο δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα προγραμματική συμφωνία.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης πρόσθεσε ότι θα συμμετάσχει κανονικά στο συνέδριο του κόμματος στο οποίο υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας, ωστόσο προτείνει να μεταβιβαστούν σημαντικές αρμοδιότητες του προέδρου στα συλλογικά όργανα τα οποία θα εκλέγονται από το συνέδριο.
«Ειμαστε αμετανόητοι υπηρέτες στο κόμμα των αρχηγών» αναρωτιέται ο Κώστας Σκανδαλίδης και επισημαίνει «Δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και να επιμένουμε σε δομές περονικού τύπου»
Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν όροι σύγκλισης με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο διαφωνεί με την πρακτική της κυβέρνησης «να ενοχοποιεί συλλήβδην μια παράταξη και να της χρεώνει μέτωπο με τη φασίζουσα Δεξιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου