Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Τέλος στις δόσεις του ΦΠΑ!

Μπλόκο με κατασχέσεις σε όσους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες δεν υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ στήνει το υπ. Οικονομικών.

Με ειδική διάταξη την οποία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα καλεί τους υπόχρεους να υποβάλλουν την περιοδική τους δήλωση στις 20 κάθε τρίτου μήνα (ή κάθε μήνα για τις επιχειρήσεις) καταβάλλοντας τουλάχιστον 10 ευρώ.  Και αυτό, όπως γράφουν «Τα Νέα», σε μία προσπάθεια να μην θεωρηθεί εκπρόθεσμη η δήλωση.

Αφού υποβάλουν τη δήλωση θα έχουν περιθώριο 10 ημερών να αποδώσουν το σύνολο του ΦΠΑ που οφείλουν, χωρίς δόσεις. Αν δεν εξοφλήσουν τον φόρο εγκαίρως και η οφειλή καταστεί ληξιπρόθεσμη, θα «τρέχει» προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης και αργότερα θα επιβάλλονται κατασχέσεις με προτεραιότητα τις καταθέσεις και γενικότερα απαιτήσεις στα χέρια τρίτων. Αν δεν υποβάλλουν καθόλου δήλωση, με προσωρινό έλεγχο εξπρές θα βεβαιώνεται ο φόρος και οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις - 2% - και εάν δεν εξοφλείται εφάπαξ, χωρίς δυνατότητα συμβιβασμού ή δόσεων, θα επιβάλλονται και πάλι κατασχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου