Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Συνελήφθη ο «κοπή τη πίτα»!

Γνωστός κοσμηματοπώλης και τηλεπαρουσιαστής συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο πριν ταξιδέψει στη Βηρυτό κουβαλώντας δύο βαλίτσες γεμάτες με ασήμι! Πρόκειται για τον Τζον Μπέιλι, τον Λιβανέζικης καταγωγής επιχειρηματία, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός από την τηλεοπτική του ατάκα “το κοπή τη πίτα”, με την οποία έγραψε τη δική του “ιστορία” στο Facebook.
Η σύλληψη του Τζον Μπέιλι έγινε πριν από δύο μήνες, αλλά βγήκε τώρα στη δημοσιότητα. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν άνδρες της ασφάλειας του αεροδρομίου στις ομολογουμένως ευμεγέθεις αποσκευές του, όπου εντόπισαν ράβδους από καθαρό ασήμι, συνολικού βάρους 185 κιλών!
Ο Τζον Μπέιλι δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα παραστατικά, ώστε να δικαιολογήσει την κατοχή του πολύτιμου μετάλλου στους άνδρες του ΣΔΟΕ που ανέλαβαν την υπόθεση κι έτσι συνελήφθη, ενώ οι ράβδοι δεσμεύτηκαν. Πλέον, ο επιχειρηματίας είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί που θα κατέληγαν οι ράβδοι με το ασήμι.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Espresso”, ο Τζον Μπέιλι επιχειρεί να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την υπόθεση, αρνούμενος κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του. Όπως ισχυρίζεται, δεν έχει συλληφθεί ποτέ και δεν του έχουν κάνει ποτέ κατάσχεση στο εμπόρευμά του. “Είμαι νόμιμος, είμαι επιχειρηματίας και φροντίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου”, διατείνεται ο Τζον Μπέιλι και προσθέτει πως “έχω όλα τα απαραίτητα έγγραφα και γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη μεταφορά εμπορεύματος. Η εμπλοκή του ονόματός μου δεν γνωρίζω πώς έγινε”.
Σύμφωνα πάντως με στοιχεία από το ΣΔΟΕ, ο γνωστός επιχειρηματίας δεν είναι ο μόνος που επιχείρησε να βγάλει παράνομα στο εξωτερικό πολύτιμα μέταλλα, αφού το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί περίπου 35 ανάλογες υποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου