Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Η Τρόικα απειλεί να κλείσει τις τράπεζες Λαϊκή και Κύπρου

Το σχέδιο B' της Κύπρου δεν έγινε δεκτό καταρχήν χθες από την τρόικα, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και εκτίμησε ότι το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν οι δύο μεγάλες τράπεζες, η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η αντίδραση της τρόικας στο «όχι» της κυπριακής Βουλής ήταν έντονη, και προσέθεσε ότι σε επικοινωνία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών της Κύπρου με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας -μετά την καταψήφιση της απόφασης του Eurogroup- έγινε γνωστό ότι η τρόικα δεν δέχεται σχέδιο Β για τη διάσωση της Κύπρου και οι τράπεζες Κύπρου και Λαϊκή «δεν θα ξανανοίξουν».
Ο κ. Χάσικος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρότι εμείς έχουμε Plan B λυπούμε να σας πληροφορήσω ότι η τρόικα δεν αποδέχεται το Plan B που έχουμε. Δηλαδή από ίδιους πόρους εμείς, δανεισμό ή από τα ταμεία μας, από ασφαλιστικές εταιρείες, από άλλες τράπεζες κτλ κτλ εσωτερικά δεν το δέχεται η τρόικα».
Ερωτηθείς αν πρόκειται για μια νέα εξέλιξη καθώς δεν είχε ακουστεί μέχρι στιγμής κάτι σχετικό, σημείωσε πως πρόκειται για πληροφορία βραδινή.
«Δηλαδή μετά τη στεντόρεια φωνή των βουλευτών μας που είπαμε το μεγάλο ''όχι'', η τρόικα μας είπε κύριοι μπαίνετε στη διαδικασία που γνωρίζετε», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στη διαδικασία συνέχισε: «ούτε λίγο ούτε πολύ η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή το πιο πιθανό είναι να μην ξανανοίξουν. Μπαίνετε στη διαδικασία εκκαθάρισης. Αυτό μας έλεγαν».
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή και ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Φώτης Φωτίου δήλωσε «ότι ενδέχεται να μην ανοίξουν οι τράπεζες στην Κύπρο μέχρι και την Παρασκευή», τόνισε, όμως, ότι ο πανικός αυτές τις ώρες δεν βοηθά και σημείωσε ότι υπάρχει σχέδιο "Β" για τη διάσωση της Κύπρου, το οποίο ακόμα δεν έχει κατατεθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου