Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Πολιτικό θρίλερ στην Κύπρο - Προς αναβολή η ψηφοφορία

Μπροστά στο κίνδυνο να πει όχι η Κυπριακή Βουλή, οι σκληροί Ευρωπαίοι κάνουν πίσω!

Σε «θρίλερ» για γερά νεύρα εξελίσσεται η ψηφοφορία στην Κύπρο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματισμένη για τις τέσσερις το απόγευμα συνεδρίαση της Ολομέλειας πιθανότατα,οδεύει προς αναβολή, αφού κατατέθηκε νέο νομοσχέδιο το οποίο εισηγείται ηπιότερη φορολόγηση από αυτή που είχε συμφωνηθεί στη δραματική συνεδρίαση του Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το Newsit Κύπρου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας, και αφού είχε προηγηθεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τροποποιημένη πρόταση για το κούρεμα των καταθέσεων ενώπιον της επιτροπής οικονομικών της Βουλής.
Μετά την εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναβάλλεται εκ νέου η απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.
Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές η πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η διασύνδεση του φόρου επί των καταθέσεων με τα έσοδα του φυσικού αερίου, αλλά και η επιβολή ενός πιο ισορροπημένου τέλους για τους μικροκαταθέτες.
Όλα αυτά βεβαίως υπο την προϋπόθεση ότι εξοικονομείται το ποσό των 5,8 δις που επέβαλε το Eurogroup.
Ο κ. Αναστασιάδης ενημερώνει αυτή την ώρα την Βουλή και αμέσως μετά τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ Eurogroup, πιθανότατα το απόγευμα μέσω τηλεδιάσκεψης θα αποφασίσειγια τη νέα αυτή πρόταση της κυπριακής πλευράς.
H αρχική συμφωνία κάνει λόγο για φορολόγηση των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ κατά 6,75% και των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ κατά 9,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου