Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πόλεμο με την Estee Lauder ξεκινά η Χρυσή Αυγή!

Η δήλωση του προέδρου του World Jewish Congress, Ronald S. Lauder ότι η Ελλάδα πρέπει βγάλει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή με το επιχείρημα "Μιλούν σαν Ναζί, φέρονται σαν Ναζί, είναι Ναζί", πυροδότησε εντάσεις με το γραφείο του κόμματος στη Νέα Υόρκη να καλεί σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της φίρμας Estee Lauder.

Όπως γράφει η εφημερίδα Haaretz και αναμεταδίδει η LifO, σε ρεπορτάζ με τίτλο "Το Ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα καλεί σε μποϊκοτάζ της Estee Lauder", αναφέρεται ότι ο Ronald Lauder, μιλώντας σε ειδική τελετή στις 17 Μαρτίου για τον εκτοπισμό της ιστορικής εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, κάλεσε την Ελλάδα να λάβει μια πιο σκληρή στάση έναντι της Χρυσής Αυγής.
Αμεση ήταν η αντίδραση του γραφείου του κόμματος στη Νέα Υόρκη που ανήρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του: "Ενας φορέας που δεν είναι Έλληνικός και δεν κάνει τίποτα για να συμβάλει στην Ελληνική ευημερία απαιτεί να απαγορεύσει ο Σαμαράς το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, το οποίο διαθέτει έως και 18% υποστήριξη από το εκλογικό σώμα, παρ 'όλα αυτά, στο όνομα της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο ισχυρίζεται ότι μιλά εξ ονόματος 5.000 Εβραίων στην Ελλάδα. Γιατί ο Σαμαράς να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις απόψεις των 5.000 πιο πολύ από αυτές του 1 εκατομμυρίου Ελλήνων, αν η Ελλάδα είναι πραγματικά μια δημοκρατία;"
Το World Jewish Congress απάντησε την Πέμπτη λέγοντας πως οι δραεις αυτές θυμίζουν έντονα τη συμπεριφορά της ναζιστικής γερμανικής κυβέρνησης."Και στα λόγια και στις πράξεις αυτοί οι φανατικοί συμπεριφέρονται όπως οι Ναζί πριν από 80 χρόνια", δήλωσε εκπρόσωπός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου