Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Έκρηξη σε Facebook και Twitter έφερε ο Πάπας!



Η κίνηση στο διαδίκτυο ανέβηκε ραγδαία την Τετάρτη το απόγευμα καθώς ο Καρδινάλιος Jorge Mario Bergoglio της Αργεντινής εξελέγη Ποντίφικας. Το Facebook πήρε φωτιά και το Twitter εφτασε τα 130000 tweets ανά λεπτό.

Αυτή η κίνηση είναι σχεδόν όση κατα την διάρκεια του Super Bowl (150.000 ανά λεπτό) και διπλάσια από την βραδιά των Oscars (70.000 ανά λεπτό). Συνολικά το Twitter ανακοίνωσε οτι στάλθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια tweets την Τετάρτη σχετικά με την εκλογή του Πάπα.
Η κίνηση στο διαδίκτυο εκτοξευθηκε στο 32% πάνω από το φυσιολογικό, σύμφωνα με τα real-time στατιστικά του Akamai. Η κίνηση στα site κοινωνικής δικτύωσης εφτασαν στο αποκορύφωμα στις 2:20μμ ΕΤ, περίπου 10 λεπτά μετά την εμφάνηση λευκού καπνού από την καμινάδα της Καπέλα Σιστίνα στη Ρώμη. Περίπου τα ίδια επίπεδα κίνησης εμφανίστηκαν μία ώρα αργότερα  όταν ο Πάπας Φραγκίσκος  βγήκε στο μπαλκόνι του Αγ. Πέτρου.
Η μεγαλύτερη κίνηση στο διαδίκτυο καταγράφηκε στην Νότια Αμερική οπου η κίνηση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκε κατα 50%. Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας τα τελευταία 1000 χρόνια και ο πρώτος Λατινοαμερικανός Πάπας στην ιστορία της Εκκλησίας.
Παρ’όλα αυτά η ανακοίνωση του Πάπα δεν κατέρριψε τη λίστα με τα γεγονότα που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη κίνηση στο διαδίκτυο, τα περισσότερα των οποίων αφορούν αθλητικές διοργανώσεις.  Αυτό όμως που συμπαιρένει το Akamai  είναι οτι η εκλογή του Πάπα ηταν γεγονός που περισσότεροι παρακολούθησαν μεσω video θέλοντας να δούν το χρώμα του καπνού που θα έβγαινε από την καμινάδα αλλά και ποιός θα έβγαινε στο μπαλκόνι ντυμένος στα λευκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου