Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Η "συμμορία" του Άκη στο δικαστήριο

Με πέντε απόντες κατηγορουμένους ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.
Κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιάνη, απουσίαζαν η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Morelia, Οράτιος Μελάς, ο εμπλεκόμενος στην υπεράκτια Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

Στο δικαστήριο παρόντες είναι οι: Άκης Τσοχατζόπουλος, Βίκυ Σταμάτη, Νίκος Ζήγρας, Παναγιώτης Σταμάτης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γιώργος Σαχπατζίδης, Γιάννης Σμπώκος, Ταλίτα Τσεκούρα, Παντελής Ζαχαριάδης, Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος και Φώτης Αρβανίτης.

Ο πρόεδρος εκφώνησε και τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορητηρίου που είναι 18, ενώ στη δίκη παρίστανται, ως πολιτική αγωγή, συνήγοροι του Δημοσίου.

Στο δικαστήριο παράσταση πολιτικής αγωγής κατέθεσε και το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικώντας ως αποζημίωση για τη βλάβη που υπέστη ένα εκατομμύριο ευρώ από κάθε κατηγορούμενο, συνολικά δηλαδή 19 εκατ. ευρώ, ενώ επιφυλάσσεται περαιτέρω νομικές διεκδικήσεις.

Ως μάρτυρες υπεράσπισής του, πρότεινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μέλη του ΚΥΣΕΑ των επίμαχων περιόδων, καθώς και τρεις πρώην αρχηγούς ΓΕΕΘΑ.

Ο πρόεδρος Χρ. Κατσιάνης εκφώνησε τα ονόματα των Κ. Σημίτη, Γ. Παπανδρέου, Βάσως Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτη, Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπαντωνίου, Θ. Πάγκαλου, Αλ. Παπαδόπουλου, Γ. Ρωμαίου, Αθ. Τζογάνη, Μαν. Παραγιουδάκη και Ν. Κρυονερίτη, ως προτεινόμενους μάρτυρες από τον βασικό κατηγορούμενο, πρώην υπουργό.

Όλοι οι μάρτυρες ήταν απόντες.

Το δικαστήριο έχει διακόψει τη διαδικασία για περίπου μία ώρα, ενώ ο πρόεδρος ενημέρωσε όλους τους παρόντες μάρτυρες των κατηγορουμένων να αποχωρήσουν, καθώς η σημερινή ημέρα θα αναλωθεί σε διαδικαστικά ζητήματα.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Κατσιάνης αυτήν την εβδομάδα δεν θα υπάρξει άλλη συνεδρίαση.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έφτασε στο Εφετείο λίγα λεπτά πριν τις εννιά το πρωί μέσα σε μια μεγάλη κλούβα μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους. Κρατώντας φακέλους ο πρώην υπουργός βγήκε πρώτος από την κλούβα, ενώ κόσμος που είχε συγκεντρωθεί απέξω του φώναξε «κλέφτη» και «απατεώνα».

Πιο μετά, εμφανίστηκε καταβεβλημένη και φορώντας μαύρα, η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου