Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Σκηνές «ροκ» στην Προανακριτική:«γελοίο και χοντρό» αποκάλεσε ο Κασιδιάρης τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο!

Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται από το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Λαγκάρντ καθώς σήμερα καταθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης αποβλήθηκε από την επιτροπή επειδή έβρισε τον εξεταζόμενο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «γελοίο» και «χοντρό», ενώ όταν του ζητήθηκε να απομακρυνθεί από την αίθουσα έσπασε ποτήρια και πέταξε τα μικρόφωνα!
Η κατάθεση του κ. Βενιζέλου ξεκίνησε περίπου στις 10:40 το πρωί.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε ερωτησεις στον εξεταζόμενο Ευάγγελο Βενιζέλο όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο Άδωνις Γεωργιάδης απευθύνθηκε στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής σχολιάζοντας τις ερωτήσεις του κ. Κασιδιάρη.
Το προεδρείο διέκοψε τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά για να αποκλιμακωθεί η ένταση.
Την ώρα της διακοπής, βγαίνοντας από την αίθουσα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε όταν τον ρώτησαν τι συνέβη: «Υπάρχει ένταση λόγω αυξημένης τεστοστερόνης» και πρόσθεσε: «Η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ενδοκρινολογία προηγείται της ψυχιατρικής ή το αντίθετο»
Μετά τον κ. Βενιζέλο, από την αίθουσα βγήκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είπε απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους: «Κοιτάξτε προνομιακή μεταχείριση μάρτυρα... Μπαίνει και βγαίνει όποτε θέλει...». 
Η διαδικασία οδηγήθηκε σε παρεκτροπή, αμέσως μετά την επανέναρξή της.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, συνέχισε να απευθύνει ερωτήματα προς τον κ. Βενιζέλο. Κάποια στιγμή, λίγο πριν τις 12 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σταμάτησε να υποβάλει ερωτήματα και απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Χρήστο Μαργογιαννάκη διαμαρτυρόμενος ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «κάνει απαξιωτικά σχόλια για μέλη της επιτροπής περί αυξημένης τεστοστερόνης».
Δεν με αφορά τι λέει ο μάρτυρας έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η επιτροπή, απάντησε κατά πληροφορίες ο κ. Μαρκογιαννάκης.
«Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι' αυτό και απ' το βήμα της Βουλής λες έλα καλέ», είπε ο Ηλ. Κασιδιάρης, στρεφόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεπέρασε κάθε όριο αποκαλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «γελοίο και χοντρό» και όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη, άρχισε  να σπάει ποτήρια και να πετάει τα μικρόφωνα! Οπως ήταν επόμενο, στη συνέχεια ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αποβλήθηκε από την αίθουσα.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους προσπάθησε να δικαιολογήσει την αντίδρασή του και τους σκαιούς χαρακτηρισμούς που εκστόμισε λέγοντας: «Δέχτηκα ανοίκεια επίθεση από ένα πολιτικό ανδρείκελο που παριστάνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει όμως να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια, οι οποίοι αντιδρούν όταν τους προσβάλλουν. Με πρόσβαλλε και στη συνέχεια καλούσε την αστυνομία για να με βγάλουν από την αίθουσα και να μην υποβάλλω ερωτήσεις στον πιο κρίσιμο μάρτυρα. Αυτή η Προανακριτική έχει τάσεις συγκάλυψης. Είναι μία παρωδία και γελοία διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου