Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Ήταν γκέι ο Ρομπέν των Δασών;

Εδώ και αιώνες, ο Ρομπέν των Δασών παρουσιάζεται ως ένας λαϊκός ήρωας, που αγωνίζεται για το καλό των αδυνάμων, ένας παράνομος που κλέβει από τους πλουσίους για να μοιράσει τα χρήματα στους φτωχούς, δεινός τοξοβόλος και δραστήριος αγωνιστής κατά της αδικίας.

Τι είναι γνωστό, όμως, για την προσωπική του ζωή και τη σχέση του με τους πιστούς ακολούθούς του; Μέχρι πρότινος λίγα γνωρίζαμε για τον ρωμαλέο άνδρα με τα πράσινα ρούχα. Όμως, ένας Βρετανός φιλόλογος έρχεται με τη θεωρία του να αποκαλύψει τη σεξουαλική ταυτότητα του Ρομπέν των Δασών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Αντριου Τζέιμς Τζόνστον, που διδάσκει στο έγκριτο Freie Universitaet του Βερολίνου, ο μαχητής των δασών, ήταν ομοφυλόφιλος.

Έπειτα από πολυετή έρευνα σε κείμενα και μύθους γύρω από το πρόσωπο του τοξοβόλου, ο καθηγητής κατέληξε ότι η ομάδα του και ο ίδιος ο Ρομπέν των Δασών ζούσε μαζί του στα δάση «ήταν όλοι ομοφυλόφιλοι, που μάχονταν για να προστατεύσουν τους γκέι οι οποίοι καταδιώκονταν».

Σύμφωνα με τις έρευνές του, μάλιστα, ο Ρομπέν των Δασών είχε φύγει από την πόλη ακριβώς για να προστατεύσει την σεξουαλική του ταυτότητα, ενώ λέγεται πως διατηρούσε ερωτική σχέση με τον νεαρό Λιτλ Τζον, ο οποίος δεν έφευγε στιγμή από το πλευρό του.

Όσο για την Μάριον, την πανέμορφη και θαρραλέα νεαρή γυναίκα που αγωνίστηκε στο πλάι του κατά του σερίφη του Νότιγχαμ, αποτελεί «ηθικό άλλοθι προς υπεράσπιση του ήρωα».

Επίσης, ο Τζόνστον υποστηρίζει ότι έκλεβαν από τους πλουσίους, όχι για να μοιράσουν τα λάφυρα στους φτωχούς, αλλά για να χρηματοδοτήσουν την δική τους ομάδα.

Όπως δήλωσε στην γερμανική Die Welt ο καθηγητής, ο Ρομπέν και οι ακόλουθοί του ήταν οικολόγοι και ζούσαν στο δάσος του Σέργουντ, καθώς επιθυμούσαν να βρίσκονται μέσα στη φύση, επειδή «δεν άντεχαν τους έξαλλους ρυθμούς ζωής της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου