Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Αρχίζει η δικαστική περιπέτεια του Βγενόπουλου


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αναμένεται να εκδώσει σήμερα την απόφαση του κατά πόσο έγινε ορθά η επίδοση του κατηγορητηρίου στους Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευθύμιο Μπουλούτα, σε σχέση με την ποινική υπόθεση που καταχωρήθηκε στο δικαστήριο Πάφου από τον Σταύρο Μαυρόσαββα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είχε εξαπατηθεί κατά την αγορά αξιογράφων.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η Λαϊκή Τράπεζα και η τότε διεύθυνση και διοίκηση της τράπεζας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο Νεοκλής Λυσάνδρου, ο Ευθύμιος Μπουλούτας, οι Χρίστος Στυλιανίδης, Παναγιώτης Κουννής και Κάλια Ευσταθίου και ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιος Ορφανίδης.
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλο και ανακριβείς δηλώσεις προς το σκοπό απόκτησης χρημάτων.
Την περασμένη Πέμπτη 18 Απριλίου οι δικηγόροι των κ. Βγενόπουλο και Μπουλούτα ήγειραν προδικαστική ένσταση υποστηρίζοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει επικυρώσει τη Συνθήκη του Σέγκεν, με βάση την οποία στα έγγραφα φαινόταν ότι είχε γίνει επίδοση των δύο κατηγορητηρίων.
Από την πλευρά του ο δικηγόρος του παραπονούμενου κ. Μαυρόσαββα υποστήριξε ότι η επίδοση έχει γίνει όχι με βάση τη Συνθήκη του Σέγκεν, αλλά με βάση σχετική διακρατική συμφωνία Ελλάδας και Κύπρου για τα θέματα αυτά.
Το επαρχιακό δικαστήριο Πάφου αναμένεται να απαντήσει σήμερα κατά πόσο έγινε σωστά η επίδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου