Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αλλαντικά με απογορευμενή χρωστική ουσία CRETA FARM και ΠΑΣΣΙΑΣ

Την απόσυρση σειράς αλλαντικών ζήτησε ο ΕΦΕΤ από τις επιχειρήσεις που τα παράγουν και κάλεσε τους πολίτες να μην τα καταναλώνουν, καθώς περιέχουν απαγορευμένη ουσία. Αυτό προέκυψε έπειτα από ελέγχους των Περιφερειακών διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα.

Πρόκειται για προϊόντα τα οποία διαπιστώθηκε πως περιείχαν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες), η οποία που έχει χαρακτηριστεί ως πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων.
Η ουσία εντοπίστηκε σε παρτίδες των προϊόντων «Χοιρινή ωμοπλάτη για πίτσα σε φέτες» Aro, που παράγεται από την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΠΑΝΤΕΡΗ Ο.Ε.» για λογαριασμό της επιχείρησης «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ & ΚΑΡΥ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΚΗ». Ακόμη στα προϊόντα «Μπέικον Catering φέτες Snack», «Μπέικον φιλικό», «Μπριζόλα καπνιστή», «Ζαμπόν μπούτι», «Μπέικον ρολό σε φέτες» και «Μπριζόλα Καπνιστή», τα οποία παράγονται από την εταιρεία CRETA FARM A.E.
Τέλος, σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ την απαγορευμένη ουσία περιείχαν τα προϊόντα «Γαλοπούλα Βραστή» και «Γαλοπούλα Καπνιστή», τα οποία παράγονται από την εταιρεία ΠΑΣΣΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε.ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΜΗ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ

2 σχόλια:

  1. χρωστικές ουσίες μέσα στα φαγητά που αγοράζουμε, στα φαγητά που έχουμε στην κουζίνα μας. δυστυχώς λάθος άνθρωποι μπαίνουν φυλακοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι παίζει με την Creta Farm; Συνεχώς για ανακλήσεις και επικίνδυνα προϊόντα διαβάζω. Μιας και δεν γίνονται παντού έλεγχοι κλπ, προσωπικά, καλού κακού, την κόβω. Δεν είναι να παίζουμε με την υγεία μας και προπαντός δεν είναι να δίνουμε θάρρος σε τέτοιες τακτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή