Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Η BMW αναπαλαιώνει την 507 του Elvis

H BMW παρουσιάζει στο μουσείο της στο Μόναχο την 507 του Elvis Presley έως τις 10 Αυγούστου. Κατόπιν το αυτοκίνητο θα αναλάβει το τμήμα κλασικών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας προκειμένου να το αναπαλαιώσει. Η 507 είναι ένα από τα πιο όμορφα και πιο σπάνια αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η BMW. Κατασκευάστηκαν συνολικά 254 και η μία ή δύο από αυτές πέρασαν από τα χέρια του Βασιλιά.

Ο Elvis ήταν μέγας φαν του James Dean και αρχικά έψαχνε ν’ αγοράσει μία Porsche 550 Spyder, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στη Δυτική Γερμανία. Ο χρόνος παράδοσης της Porsche όμως δεν ήταν αρκετά σύντομος, οπότε αποφάσισε ν’ αποκτήσει κάποιο μεταχειρισμένο σπορ αυτοκίνητο.

Σε έναν αγώνα, ο Elvis είχε δει τον Hans Stuck να οδηγεί μια BMW 507. Μόλις έμαθε ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήταν άμεσα διαθέσιμο, δεν δίστασε να πάρει την απόφαση. Η BMW έκανε τις απαραίτητες αλλαγές στον κινητήρα για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση και το προσέφερε στον Elvis έναντι 3.750 δολαρίων (τιμή καταλόγου: 7.160 δολάρια). Αυτό που ο Elvis δεν κατάλαβε ήταν ότι δεν αγόρασε το αυτοκίνητο, αλλά το ενοικίασε με leasing και είχε την υποχρέωση να το επιστρέψει στη BMW.

Στις 21 Δεκεμβρίου 1958, η BMW παρέδωσε στον Elvis τη διάσημη λευκή 507, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, φωτογράφων και πλήθους φίλων του τραγουδιστή.

Από εδώ και πέρα, υπάρχουν δύο εκδοχές της ιστορίας. Ο Elvis βαρέθηκε να βρίσκει στο αμάξωμα της 507 τηλέφωνα γυναικών που ήθελαν να τον συναντήσουν γραμμένα με κόκκινο κραγιόν, οπότε ή έβαψε τη συγκεκριμένη 507 κόκκινη ή απέκτησε μια δεύτερη 507, κόκκινη, για να μη φαίνεται το κραγιόν. Όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, το αυτοκίνητο που έχει στα χέρια της η BMW είναι κόκκινο. Στα πλαίσια της σωστής αναπαλαίωσης, θα μάθουμε αν το αυτοκίνητο ήταν από την αρχή κόκκινο ή εάν άλλαξε χρώμα στα χέρια του τραγουδιστή.

Από τη στιγμή που ο Elvis επέστρεψε το αυτοκίνητο στη BMW, τα ίχνη του χάνονται. Σίγουρα οι Γερμανοί γνωρίζουν σε ποιον το πούλησαν τη δεκαετία του ’60 και από ποιον το απέκτησαν όταν αποφάσισαν να το βρουν και να το αναπαλαιώσουν. Οπότε ελπίζουμε στα πλαίσια της αναπαλαίωσής του να συμπληρώσουν και τα κομμάτια του παζλ που λείπουν από την ιστορία του.


περισσότερα: www.motori.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου