Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγελία Ένωσης Εμπόρων Πετρελαιοειδών




Επιστολή-παρέμβαση στο νομάρχη Αθηνών έστειλε η Ενωση Εμπόρων Πετρελαιοειδών Νομού Αττικής σχετικά με τις δηλώσεις του νομάρχη ότι μετά από ελέγχους, οι υπηρεσίες της νομαρχίας παρέπεμψαν στον Εισαγγελέα 82 ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, επειδή «διαπιστώθηκε, ότι δεν τηρούσαν βιβλία διακίνησης καυσίμων, που έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία ελέγχου των ποσοτήτων καυσίμων, που διακινούνται από τα συγκεκριμένα πρατήρια».
Η Ένωση στην επιστολή της σημειώνει ότι: '' από τον Μάρτιο του 1993, που ισχύει η ΑΔ 3/93 μέχρι και σήμερα δεν έχει διενεργηθεί από τις ελεγκτικές υπηρεσίες της νομαρχίας ούτε ένας έλεγχος σε ένα από τα υπόλοιπα 600 περίπου «νομοταγή» πρατήρια δικαιοδοσίας της νομαρχίας δηλαδή σε αυτά που τηρούν βιβλία διακίνησης για τον έλεγχο των ποσοτήτων καυσίμων, που διακινήθηκαν από αυτά''.
Η ένωση εκτιμά ότι είναι άδικη η παραπομπή και η διαπόμπευση, όχι μόνο των τελευταίων 82 αλλά κατά χρονικές περιόδους και άλλων πρατηριούχων, που δεν ενέδωσαν στην τήρηση του βιβλίου, εκτιμά ότι υπάρχει δόλος που δεν έχουν γίνει αυτοί οι έλεγχοι ενώ προβαίνει και σε μια ακόμη καταγγελία. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: ''άλλες υπηρεσίες των Διευθύνσεων Μεταφορών, εκδίδουν νέες παράνομες άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας εγκαταστάσεων παροχής υγρών καυσίμων σε οδικά οχήματα, τις οποίες δυστυχώς πιστεύουμε -άθελά του ο νομάρχης- υπογράφει. Φημολογείται, ότι διακόσιες έως τριακόσιες χιλιάδες ευρώ είναι τα ποσά, που διατίθενται για το λάδωμα των σχετικών μηχανών παραγωγής του ως άνω προϊόντος. Είμαστε στην διάθεσή σας, προκειμένου, να φωτισθεί η αλήθεια''.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου