Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Για «χλευασμό της Ελλάδας» κατηγορεί τον Ρόμνεϊ ο Κρις Σπύρου

Να σταματήσει να «χλευάζει» και να χρησιμοποιεί μονίμως την Ελλάδα «ως αρνητικό παράδειγμα» καλεί τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ Μιτ Ρόμνεϊ ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός των Δημοκρατικών του Νιου Χάμσαϊρ Κρις Σπύρου, με ανοικτή του επιστολή.

Ο Κρις Σπύρου επισημαίνει τη συνεχή σύγκριση από τον Μιτ Ρόμνεϊ της δημοσιονομικής πολιτικής Ομπάμα με εκείνη των Ελλήνων ηγετών, τονίζοντας ότι, πλέον, πολλές χώρες της Ευρώπης έχουν μπει σε κύκλο δημοσιονομικής κρίσης, πέραν της Ελλάδας.
Από το Σινσινάτι την 1η Σεπτεμβρίου, ο Ρόμνεϊ είχε δηλώσει:
«Δεν πρόκειται να έρθουν επιχειρηματίες και επιχειρήσεις όλων των ειδών για να επενδύσουν στο Οχάιο και σε άλλες Πολιτείες της Αμερικής, εκτός και αν ξέρουν ότι δεν θα καταλήξουν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της Ελλάδας».
Ο Ελληνοαμερικανός αξιωματούχος κάνει επίσης λόγο για καταστροφική οκταετία Μπους, μεταξύ 2000 και 2008, που παρέδωσε στον Μπαράκ Ομπάμα «μια Αμερική οικονομικά κατεστραμμένη».
«Ήταν οι δημοσιονομικές αποφάσεις των κυβερνήσεων της Ελλάδας που προκάλεσαν την κατάρρευση της μεγαλύτερης τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες, της Leeman Brothers, και να οδήγησαν στη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή στην Αμερική από τη δεκαετία του 1920;», ερωτά ρητορικά ο Κρις Σπύρου.
Κατηγορεί τέλος τον Μιτ Ρόμνεϊ για «βασικές ρατσιστικές τάσεις» κατά των Ελλήνων. «Κύριε Ρόμνεϊ, δεν ξέρω ποιός είναι ο λόγος της εμμονής σας με την Ελλάδα και τους Έλληνες, πέραν των βασικών ρατσιστικών τάσεων σας. Σας υπενθυμίζω όμως, ότι το Ελληνικό Έθνος και ο Ελληνικός λαός έχουν υπάρξει αφοσιωμένοι φίλοι και σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Και εμείς, οι Ελληνοαμερικανοί, είμαστε πραγματικοί Αμερικανοί πολίτες, που δεν υστερούμε σε σχέση με κανέναν άλλο πολίτη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός.
Ο Κρις Σπύρου υπήρξε αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος στη Πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ, καθώς και υποψήφιος κυβερνήτης της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου