Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Σε απεργιακό ρυθμό από την Τετάρτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την Τετάρτη πολλοί επαγγελματικοί - επιστημονικοί κλάδοι, αντιδρώντας στα προωθούμενα μέτρα. Η χώρα θα εισέλθει σε πλήρη απεργιακό κλοιό την Πέμπτη, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα, αύριο θα απέχουν από τα καθήκοντά τους γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να κάνουν παντεχνική-πανεπιστημονική πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών με προσυγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στις 13.00.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε τη Δευτέρα η αποχή των δικηγόρων να διαρκέσει τρεις ημέρες, έως και την Παρασκευή. Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι μηχανικοί μετά τις άκαρπες συνομιλίες που είχαν χθες με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.
Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας και αυτοί στα νέα μέτρα. Ετσι, το νοσοκομεία και κέντρα υγείας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.
Τέλος, οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης. Την Πέμπτη θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00, θα καλύπτονται ωστόσο δημοσιογραφικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου