Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Η Γιάννα και το Greek drama της

«Όρθια στις θέσεις των VIP κατά την εκτύλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου αρχίζει να χορεύει. Η παγκόσμια κοινή γνώμη είχε αμφισβητήσει σφόδρα την ικανότητα της Ελλάδας να φιλοξενήσει επιτυχώς αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας και ακτινοβολίας γεγονός.

Χορεύει για να γιορτάσει τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων – και τις δικές της – με σκοπό την επιστροφή των Ολυμπιακών Αγώνων στη γενέτειρά τους, προσπάθειες που φανέρωσαν το νέο πρόσωπο μιας Ελλάδας, αντάξιας της βαριάς κληρονομιάς της».
Με αυτά τα λόγια η ιστοσελίδα amazon.com παρουσιάζει συνοπτικά το συγγραφικό εγχείρημα της Γιάννας Αγγελοπούλου, με τίτλο «My Greek Drama», το οποίο κυκλοφορεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς από τον εκδοτικό οίκο Greenleaf.
Στο βιβλίο αυτό, η Γιάννα Αγγελοπούλου επιχειρεί μέσα από την προσωπική της διαδρομή – με αφετηρία τα πρώτα βήματα στην Κρήτη και φτάνοντας μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες – να περιγράψει και να αποτυπώσει με τη δική της ματιά, εμπειρίες, βιώματα και γεγονότα που συνδέονται με την εποχή. Γεγονότα της προσωπικής ζωής αλλά και δημοσίων πραγμάτων, συναντιούνται σε μία αφήγηση βιωματική, όπου η δημόσια διάσταση παραμένει πάντα όχι μόνο σημαντική, αλλά συχνά και κυρίαρχη.
Για το βιβλίο έχουν γράψει:
«Από την Κρήτη στην Αθήνα, στην Ζυρίχη και το Λονδίνο η Γιάννα Αγγελοπούλου καριέρα της έχει κάνει το να μεταπλάθει τις ιδέες της σε δράση. Στο My Greek Drama η Γιάννα αφηγείται τις επιτυχίες της - ως πιστής δημόσιας λειτουργού, ως σωτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και ως αφοσιωμένης μητέρας τριών παιδιών - και παρέχει έναν πολύτιμο οδηγό σ' όσους θέλουν να μεταμορφώσουν την ζωή τους, ή πάλι οργανισμούς, ή ακόμη και χώρες».
Πρόεδρος Bill Clinton

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει ζήσει μια ζωή γεμάτη εντυπωσιακά επιτεύγματα. Απέδειξε πολλές φορές ότι ένας αποφασισμένος άνθρωπος μπορεί να κινήσει τον κόσμο. Η ιστορία της θα μπορούσε να είναι έμπνευση για πολλούς. Για όσους ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την δύναμη που μπορεί να έχει μια αποφασισμένη γυναίκα, για όλους αυτούς η ιστορία της αποτελεί σημαντικό ανάγνωσμα. Έμαθα πολλά από την Γιάννα, μπορείτε κι εσείς να μάθετε πολλά».
Larry H. Summers, τ. Υπουργός Οικονομικών ΗΠΑ, τ. Πρόεδρος στο Harvard, Καθηγητής στο Harvard

«Πρόκειται για την αξιοθαύμαστη και συναρπαστική αφήγηση - εκ των έσω - της μοναδικής ιστορίας της πρώτης γυναίκας που οδήγησε το Ολυμπιακό Κίνημα. Μάθετε τις αλήθειες και τις μάχες μιας εντελώς ιδιαίτερης Ελληνίδας, που δυο φορές έσωσε τους αγώνες της Αθήνας από την καταστροφή - και τους έκανε να αποτελούν τον μοναδικό διεθνή θρίαμβο της Ελλάδας στην πρόσφατη ιστορία της».
Dick Ebersol, τ. Πρόεδρος του NBC Sports and Olympics (1989-2011)

«Η Γιάννα Αγγελοπούλου αποτελεί φυσικό φαινόμενο - τόσο στην ζωή όσο και σε αυτό το βιβλίο. Χαίρεται κανείς να την βλέπει να αφηγείται την ηγετική της εμπειρία με ζωηρό τρόπο και χιούμορ σ' αυτές τις σελίδες. Το βιβλίο είναι κάτι περισσότερο από την προσωπική της εμπειρία από την διάσωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 - είναι ένα κάλεσμα προς τους Έλληνες και προς οποιονδήποτε άλλο, να μάχονται για citius, altius, fortius».
David Gergen, Καθηγητής και Πρόεδρος του Κέντρου Δημόσιας Ηγεσίας στο Harvard Kennedy School, αναλυτής στο CNN, σύμβουλος των Προέδρων Nixon, Ford , Reagan και Clinton.

«Από την παιδική της ζωή στην Κρήτη μέχρι την εκλογή της στην Βουλή των Ελλήνων και ύστερα την διαχείριση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη αφηγείται μιαν υπέροχη ανθρώπινη ιστορία μάχης και επιτυχίας. Πρόκειται για συναρπαστικό ανάγνωσμα».
Joseph S. Nye, Καθηγητής του Harvard και τέως Πρύτανης του Harvard Kennedy School

«Με επιδεξιότητα, με γοητεία και με ζήλο, η Γιάννα Αγγελοπούλου ηγήθηκε στην προσπάθεια να επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα. Έσπασε και ξεπέρασε φραγμούς. Εκσυγχρόνισε ένα διαλυμένο σύστημα. Αυτήν την επιτυχία δείχνει η αφήγηση της ζωής της - μια εντυπωσιακή πορεία με πλήθος διδάγματα ηγεσίας».
George Stephanopoulos, ABC News, "Good Morning America" και "This week with George Stephanopoulos", τ. Σύμβουλος του Προέδρου Clinton, τ. Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου