Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Με τραγούδι μελών των ABBA θα ανοίξει η Eurovision

Δύο πρώην μέλη των ABBA, του σουηδικού ποπ συγκροτήματος της ποπ που το 1974 κέρδισε την πρώτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision με το «Waterloo», έγραψαν το τραγούδι για την έναρξη του φετινού 58ου πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, όπως μετέδωσε σήμερα το σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SvT.

Ο Μπένι Άντερσον και ο Μπιορν Ούλβεους, που έχουν συνθέσει δεκάδες επιτυχίες των ABBA όπως τα «Dancing Queen», «Mamma Mia» και «The Winner Takes It All», δήλωσαν ότι η συνεργασία τους με τον διάσημο σουηδό dj AVitsi «ήταν διασκεδαστική και μεγάλη έμπνευση».
Τα δύο πρώην μέλη των ABBA δήλωσαν ότι κλήθηκαν «να γράψουν ένα κομμάτι για την ενότητα και την αίσθηση της κοινότητας», ενώ το δίκτυο SvT ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε το τραγούδι με τίτλο «We Write the Story» σαν έναν ύμνο για την διοργάνωση.                                       
Οι δημιουργοί θα ερμηνεύσουν το τραγούδι στις 18 Μαΐου, στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της νότιας Σουηδίας, τον οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν εκατομμύρια τηλεθεατές.
Στον τελικό της διοργάνωσης θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά, ενώ οι υπόλοιπες έξι - δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία -  θα συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό. Η σειρά εμφάνισης θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές,  το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου